Steun ons en help Nederland vooruit

woensdag 10 maart 2010

"Uw zoon heeft een paard gewonnen!"

Overgenomen uit Telstar van woensdag 10 maart 2010

Door Linda Vaandering

Pijnacker – “Uw zoon heeft een paard gewonnen”, verstond de moeder van Ruben Bout, de winnaar van de D66–taart, toen Patrick van der Hoeven, campagneleider van D66, haar belde met het heuglijke nieuws.

 

D66 had tijdens de verkiezingscampagne een wedstrijd uitgeschreven waarbij inwoners moesten raden hoeveel zetels D66 zou behalen. De achttienjarige Ruben Bout uit Pijnacker had het juiste aantal zetels (vier) ingevuld toen hij even pauze nam tijdens de verkoop van viooltjes zaterdag 27 februari. Ruben is een van de jongeren die deze zomer naar Armenië gaat om daar opbouwwerk te verrichten in kindertehuizen. De opbrengst van de viooltjesverkoop komt ten goede van de Stichting Jongeren voor Armenië, die zelf hun reis bij elkaar verdienen met dit soort acties.

“Toen ik iets moest invullen hadden Michael Klos van de VVD en iemand van D66 het over drie en vijf zetels, dus ik koos vier”, aldus Ruben, die dit jaar voor het eerst mocht stemmen. “Ik heb er veel tijd in gestopt om me te oriënteren. De Verkiezingskrant in de Telstar heb ik wel een paar keer doorgelezen. Thuis hebben we er ook over gesproken en uiteindelijk heb ik ook op D66 gestemd, in Het Prinsesje, waar mijn opa, de vader van mijn moeder, opa Rip, in het stemlokaal zat.”

Lijsttrekker Peter Hennevanger van D66 overhandigde de taart zondag 7 maart aan de winnaar van ‘het paard’. De unieke taart was gemaakt door taartenmaakster Esmeralda Bos uit Nootdorp.


Peter Hennevanger overhandigt ‘het paard’ aan Ruben Bout, die al wat vrienden en familie had uitgenodigd voor later op de avond.