Steun ons en help Nederland vooruit

woensdag 1 november 2017

D66: “Gemeente maakt energiezuinig wonen voor iedereen mogelijk”

Afgelopen donderdag 26 oktober 2017 heeft de gemeenteraad van Pijnacker-Nootdorp ingestemd met het verstrekken van duurzaamheidsleningen voor particulieren die hun woning energiezuinig(er) willen maken. Hiermee is een langgekoesterde wens van de D66-fractie in onze gemeente gerealiseerd. 

D66-raadslid Harry Wever: “Voor de realisatie van energiedoelen van onze gemeente is het van groot belang dat alle woningen in onze gemeente energiezuiniger worden. Voor nieuwbouw geldt vanaf 2020 dat deze energieneutraal moet zijn. Voor bestaande woningen is het veel lastiger om energie te besparen. D66 wil woningeigenaren hierbij ondersteunen. De duurzaamheidslening helpt daarbij.”

Via de gemeente wordt het de eigenaren van een bestaande woning vanaf begin 2018 mogelijk gemaakt om een duurzaamheidslening aan te vragen voor het financieren van energiebesparende maatregelen. Denk bijvoorbeeld aan het (na)isoleren van een woning of het aanbrengen van dubbelglas of zonnepanelen. De duurzaamheidslening heeft als groot voordeel dat de lening wordt afgesloten tegen gunstigere voorwaarden dan bij een normale lening bij de bank, zoals bijvoorbeeld een lagere rente.