Steun ons en help Nederland vooruit

vrijdag 1 november 2019

Democracity

De afgelopen weken organiseerde de Griffie van Pijnacker-Nootdorp in samenwerking met Prodemos het spel Democracity voor de hoogste klassen van de basisscholen binnen onze gemeenten. Elke keer was er een wethouder of een (buiten)raadslid bij aanwezig. D66 was ook van de partij!

De leerlingen moesten een eigen partij oprichten, een naam verzinnen en hun programma. Daarna mochten alle rollen binnen de fractie – voorzitter, woordvoerder, secretaris en fractieleden – een gebouw pakken, die stonden opgesteld naast de plattegrond van Democracity.

Daarna werden er in verschillende rondes gebouwen gekozen middels argumenten en heuse  stemmingen. Zo werd Democracity opgebouwd.

Tenslotte mochten de leerlingen vragen stellen aan de raadsleden en eventueel de aanwezige wethouder.

Het waren leuke en zinvolle dagdelen wat ons betreft!