Steun ons en help Nederland vooruit

Sylvia Markerink

Raadslid / Vice-Fractievoorzitter

Sylvia Markerink woont sinds 2001 met man en dochter in Nootdorp. Komend uit Den Haag trok het groene, landelijke karakter van de gemeente hen aan. En nog steeds vindt Sylvia Pijnacker-Nootdorp een fijne leefomgeving.

Zij heeft gekozen voor D66 omdat die partij goed onderwijs, bereikbaar openbaar vervoer, groen en duurzaamheid centraal stelt. D66 gaat uit van de eigen kracht van mensen. Zoals Sylvia zegt: ‘Je krijgt geen punten voor zielig doen, maar als je zielig bent staan we om je heen.’

Sylvia heeft belangstelling voor onderwerpen die betrekking hebben op onze directe leefomgeving, de manier waarop we daarmee omgaan en hoe wij omgaan met elkaar. In het bijzonder voor de vergrijzing van onze samenleving, die zeker niet alleen problemen oplevert, maar ook kansen biedt.

Als raadslid wil zij vooral contact leggen met inwoners en hen politiek vertegenwoordigen. In de gemeenteraad is de zorg dan ook een belangrijk onderwerp voor haar, waarbij de mantelzorg Sylvia’s bijzondere aandacht heeft. Tevens is zij lid van de kascommissie.

Vanuit haar maatschappelijke en persoonlijke betrokkenheid is Sylvia vrijwilligster in het basisonderwijs en verricht ze veel mantelzorgtaken. Voorheen was zij juridisch medewerkster bij de afdeling rechtshulp buitenland van de ANWB

 

Meer van Sylvia Markerink